Uvaženi sugrađani,

Kao odgovoran čovjek i načelnik u službi građana, želim da vam ovim putem odgovorim na pitanja koja su u ime dijela građana naše opštine postavili moji politički protivnici na svojim internet stranicama.

Smatram da svi stanovnici naše opštine imaju pravo i priliku da biraju i da budu birani kako na lokalnim tako i na opštim izborima. To su demokratske tekovine koje su na našim prostorima zaživjele zahvaljujući političkoj borbi Srpske demokratske stranke.

7. Opština Sokolac već skoro deceniju ima izuzetno loše elektro-snabdjevanje. I najmanji vjetar često pravi probleme u isporuci električne energije, zbog čega štetu trpe privrednici i domaćinstva.

U poslednjih osam godina, koliko se gospodin Milovan Bjelica nalazi na čelu Sokoca, Opština nije učinila ništa da se to stanje popravi.

Ali, mjesec dana pred izbore, po ustaljenoj matrici politikantskog djelovanja, kako bi prikupio jeftine političke poene, organizuje potpisivanje peticije i alarmira javnost.

Današnje pitanje glasi:

Osim što ste mjesec dana pred izbore organizovali potpisivanje peticije, šta ste, za osam godina provedenih na vlasti, preduzeli da se stanje sokolačke elektromreže popravi?

Iz ovog pitanja se vidi svo neznanje ljudi koji su eto pretendovali da budu opštinska vlast. Nadležnosti su im strane jednako koliko i odgovornost. Tek kada im mentor kaže gdje oni postavljaju direktore tada počne jagma za tim mjestima.

Da, tačno je da je deceniju loša struja u opštini Sokolac. Samo čija je nadležnost i odgovornost da se stanje popravi, opštine ili Vlade Republike Srpske? Ko su bili ministri, direktori Eletrodistribucije Pale, šefovi radnih jedinica?

Nisu za sve ove godine uredili prostor oko svoje zgrade, stepenice im oronule, a mašine i opremu ostavljaju u blatu.

Stotine sastanaka, apela i ukazivanja nije pomoglo. Aktivnosti administracije opštine Sokolac, građana i privrednika ove opštine kulminirale su na kraju 2020. godine potpisom peticije za poboljšanje elektro mreže. Nije pomogla ni ta peticija, ni protesti ni pritisak pred izbore.

U 2021. godini nastavljamo snažno do ispunjenja onoga na šta imamo pravo, a što predstavlja osnovu svega ostalog kada je u pitanju privredni razvoj i elementarne životne potrebe. Dakle nećemo stati dok se naše snabdijevanje električnom energijom ne popravi, dok naše industrijske zone ne budu sigurne kada je u pitanju isporuka električne energije.

Kako da govorimo o industriji o privlačenju privrednika i stranih investitora, kako da odgovorimo potrebama četvrte industrijske revolucije, kada imamo problem sa onim osnovnim, sa električnom energijom?

Međutim, najizglednije je da ćemo bolju struju u interesu građana i privrednika Sokoca morati da izborimo nakon izbora 2022. godine kada konačno dođe do promjena. Tada ubjeđen sam u to, istok Srpske neće biti zapostavljen, kao što je to danas.