Uvaženi sugrađani,

Kao odgovoran čovjek i načelnik u službi građana, želim da vam ovim putem odgovorim na pitanja koja su u ime dijela građana naše opštine postavili moji politički protivnici na svojim internet stranicama.

Smatram da svi stanovnici naše opštine imaju pravo i priliku da biraju i da budu birani kako na lokalnim tako i na opštim izborima. To su demokratske tekovine koje su na našim prostorima zaživjele zahvaljujući političkoj borbi Srpske demokratske stranke.

13.Od kako je skinuo plavi radnički mantil i obukao funkcionersko odijelo, gospodin Milovan Bjelica se, koliko je poznato, osim politikom, nije bavio nikakvim drugim poslom ili privatnim biznisom!!

Sudeći po tome, navedenom gospodinu je funkcionerski lični dohodak bio “dovoljan” izvor prihoda za sticanje više miliona vrijednih nekretnina u zemlji i inostranstvu!!

Ako odlazeći načelnik sa toliko “čista obraza i srca” potencira parolu kako “ponosno stoji” pred Sokočankama i Sokočanima, neka im onda odgovori na današnje pitanje:

Koliko ste platili i odakle Vam novac za kupovinu stana na Jelisejskim poljima u Parizu?

Na ovakve nebulozne konstatacije i komentare nije se vrijedno osvrtati.

Zato ću samo zbog javnosti i informisanisti sugrađana u kratkim crtama dati one osnovne i lako provjerljive činjenice, kao i neka moja lična razmišljanja i stavove.

Plavi radnički mantil sam nosio ponosno i predano. Nije dobro kada je neko pokondiren, te misli da je važniji jer nije radio već je eto oduvijek funkcioner, što bi rekli „tašna mašna”.

Takvih je danas mnogo i u našoj lokalnoj, a i u politici Republike Srpske.

Kada je riječ o politici i imovini političara, Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) koji se bavi borbom protiv korupcije i objavljuje imovinske karte političara, očigledno smatra da sam ja jedini političar u našoj opštini, ili jedini vrijedan interesovanja, pošto tu možete da vidite i moju kartu, evo linka, lijepo, a donekle i imponuje.

Trideset godina u politici, pri tom uspješno, obezbjedilo mi je sredstva za pristojan život. Znaju sugrađani da nisam i ne bolujem od toga da sam u ferariju ili poršeu, da moja vozila spadaju u srednju kategoriju i da sam do skora vozio fiat.

U pomenutom Parizu ja na žalost nikada nisam bio. Ne znam zašto bi i da imam sredstva za tako nešto kupovao stan u Parizu. Tako da ne znam odakle dolaze te nebuloze.

Kao što vidite ja živim u Sokocu, kao i moja kćerka i moji unuci. Tu mislim i da ostanem.

Da, ponosim se onim što sam bio i što jesam i kao takav stojim pred Sokočankama i Sokočanima. Ne skrivam ono što imam, ali ni ne patim za onim što nemam.

Osim toga uskoro će se usvojiti i Zakon o porijeklu imovine, pa ćemo vidjeti ko gdje šta ima i kako je do toga došao. Mnogi političari u pokušaju u Sokocu i u Srpskoj ostaće bez onoga u čemu sada uživaju.