Izvršni direktor “Ritma Evrope” David Makević, današnjom posjetom opštini Sokolac i potpisivanjem zvaničnog ugovora o saradnji, ozvaničio je zajednički projekat njegove organizacije i naše lokalne zajednice. Ovaj prestižni muzički program za cilj ima podsticanje i razvoj mladih talenata.

Makević nije krio zadovoljstvo što se Sokolac priključio velikoj porodici „Ritma Evrope“.

– Svojim potpisom načelnik opštine gospodin Milovan Bjelica potvrdio je učešće djece opštine Sokolac u “Ritmu Evrope” na Radio Televiziji Republike Srpske 2021. godine. Ona će imati priliku da pred gledaocima nacionalne televizije pokažu svoje talente kroz pjesmi i ples, kazao je Makević.

On je podsjetio da aktivnosti vezane za projekat traju devet mjeseci, od januara do septembra naredne godine, a ideja je da okupi najtalentovaniju djecu, njih dvadesetak.

– Ovo je pokazatelj da lokalna samouprava ima sluha za nove projekte, ali i za mlade ljude i njihove talente. Vjerujem da će naša saradnja naredne godine biti pozitivna i da će djeca Sokoca osvojiti srca publike. Od januara 2021. godine krenućemo sa selekcijom i formiranjem timova, a takmičari će imati priliku da se predstave u ovom nekomercijalnom projektu koji za cilj isključivo ima promociju njihovih talenata, kazao je on.

Podsjećamo, u projektu „Ritam Evrope“ prethodno je učestvovao Grad Istočno Sarajevo sa svih šest opština u svom sastavu. Našu opštinu predstavljala je članica Plesnog kluba „Nika“ Anđela Simić. U novoj sezoni, opština Sokolac je prva koja je potpisala učešće u projektu „Ritam Evrope“.

Gosti su djeci Sokoca poželjeli puno uspjeha na predstojećoj audiciji kao i na takmičenju “Ritam Evrope” 2021. na RTRS-u.