U naselju Brejakovići, zaseoku Podrasovača, danas je počelo asfaliranje 700 matara puta. Riječ je o naselju koje broji desetak domaćinstava, čije se stanovništvo pretežno bavi poljoprivredom. Izvođač radova je preduzeće „Romanijaputevi“, a finansijska sredstva je obezbijedila opština Sokolac.

Načelnik opštine Milovan Bjelica istakao je da je riječ o dionici, kojoj je u zimskom periodu veoma teško prići.

-Stoga smo izašli u susret ovim vrijednim ljudima, kako bi im olakšali kretanje i obavljanje svakodnenih poslova. Uglavnom su to proizvođači mlijeka, koji imaju po desetak grla. Isporučuju mlijeko Mljekari „Pađeni“, a obavljaju i druge poljoprivredne poslove. Radi bolje komunikacije asfaltni put im je bio neophodan – kazao je on.

Bjelica je podsjetio da je opština prethodno uradila i druge infrastrukturne projekte u ovom dijelu opštine, a sve u cilju poboljšanja uslova života mještana.

-Prije nekoliko godina urađena je kanalizaciona infrastruktura, ulična rasvjeta, pojačan je napon struje, a izvršene su određene aktivnosti na poboljšanju vodosnabdijevanja. Stanovnici ovog naselja, koje se nalazi nadomak grada, zaslužili su da im ukažemo poštovanje – poručio je načelnik Sokoca.

Mještani su izrazili zahvalnost lokalnoj zajednici.

-Ovo više nije zaseok, već jedno urbano naselje, koje ima kompletnu infrastruktru kao i svako moderno mjesto. Sa asfaltiranim putem bliže smo gradu. Presrećni smo i sve ovo mnogo nam znači, kako za nas koji se bavimo poljoprivredom, tako i za našu djecu. Hvala načelniku opštine što je imao sluha za nas tokom svih ovih godina, kao i izvođaču radova, što su ostvarili naše želje – kazala je jedna od mještanki.

Vrijednost radova iznosi oko 60.000 KM.