Danas je održan konsultativni sastanak sa predstavnicima ugostiteljskih objekata sa područja lokalne zajednice, na kojem je dogovoreno da se dozvoli održavanje muzike uživo, kao i organizovanje di džej žurki uz poštovanje svih mjera prevencije suzbijanja virusa Kovid – 19, donesenih od strane Republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije. Na sastanku je još bilo riječi i o svim problemima sa kojima su se susreli vlasnici ugostiteljskih objekata u prethodnom periodu.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica je podsjetio da je naredbu o zabrani organizovanja muzike uživo i žurki sa di džejevima donio prvenstveno da bi zaštitio same vlasnike ugostiteljskih objekata, koji nisu mogli kontrolisati broj gostiju u jednom prostoru.

– Donijeli smo odluku da dozvolimo organizovanje muzike, ali sa brojem gostiju do 50, uz poštovanje socijalne distance i ostalih preventivnih mjera. Znamo da su sankcije rigorozne, krivična odgovornost je tu, ali i novčane kazne. Odgovornost je sada na vlasnicima objekata, koji će morati da ispoštuju sve ove naredbe – naglasio je Bjelica.

Vlasnik kafe bara „David“ Predrag Dobrilović je kazao da su na sastanku dogovoreni dalji koraci kada je u pitanju organizovanje zabavnog programa u ugostiteljskim objektima.

– Dobili smo dozvolu da se može organizovati muzika uživo, kao što je to bilo prije par mjeseci, s tim da se poštuju sve preventivne mjere. U narednom periodu ćemo vidjeti, kako ćemo to sve izvesti, jer, teško je izvodljivo da ograničen broj ljudi u jednom prostoru bude finansijski isplativ – dodao je Dobrilović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ugostiteljskih objekata koji su u periodu prije pandemije virusa korona organizovali muziku uživo i di džej žurke.