U Sokocu je večeras po dvadeset prvi put organizovan „Izbor sportiste godine opštine Sokolac“, a za najuspješnijeg sportistu izabrana je Isidora Borovčanin članica Karate kluba „Glasinac“, dok je najuspješniji klub Košarkaški klub „Sokolac“.

Isidora trenira karate već 15 godina, student je prve godine Stomatologije, a nakon dodijele nagrade nije krila osjećanja i vrlo emotivno je kazala da joj ovo priznanje predstavlja krunu dosadašnjeg sportskog rada.

– Želim da se zahvalim mojim sugrađanima, jer su sve ove godine bili uz mene, podržavali me, pratili moj trud i rad i na kraju – nagradili me. Posebne zasluge za ovo priznanje zaslužuje moj trener tj. moj otac koji je prepoznao moj rad i potencijal od djetinjstva. Zahvalila bih se i načelniku opštine Sokolac, Milovanu Bjelici, koji podržava sve nas sportiste, da kroz sport mi gradimo budućnost našeg Sokoca – istakla je ona.

Na drugom mjestu našao se Luka Veljović iz Bokserskog kluba „Glasinac“, trećeplasirani je Aleksandar Lučić iz Atletskog kluba „Glasinac“, a zatim slijede:

Nemanja Pečenica iz Košarkaškog kluba „Sokolac”, Dijana Ašonja iz Odbojkaškog kluba „Glasinac“, Dejan Debelnogić iz Futsal kluba „Glasinac Sokolac“, Marinko Janković iz Streljačkog kluba „Glasinac“, Igor Đerić iz Košarkaškog kluba „Sokolac“, Miloš Pajević iz Fudbalskog kluba „Glasinac 2011“ i Stefan Kosorić iz Rukometnog kluba „Glasinac“.

Prijem i dodjela priznanja, ove godine je održan u sali za sjednice Skupštine opštine Sokolac, jer zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona i poštovanja epidemioloških preporuka nije bilo moguće organizovati manifestaciju kao prethodnih godina sa programom.

Načelnik Milovan Bjelica naglasio je da proglašenje najboljeg sportiste opštine Sokolac predstavlja čast za sve njene građane.

– Naša omladina održava sportski duh u gradu i upućujem im veliku zahvalnost jer pronose ime Sokoca širom Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Evrope ali i šire. Dostojni su predstavnici i pravi ambasadori. Opština ulaže mnogo u sport, podrška će se nastaviti i u narednom periodu. Čestitam nagrađenim i prvom među jednakima, sa željom da 2021. godina bude sa još više sportskih uspjeha – dodao je Bjelica.

Odlukom žirija, deset perspektivnih mladih sportista koji su svojim rezultatima zaslužili priznanja opštine su: Marija Amović iz Bokserskog kluba „Glasinac“, atletičarka Teodora Gladanac, odbojkašica Teodora Zečević, rukometaš Dušan Kovačević, Marijana Kosorić iz Streljačkog kluba „Glasinac“, atletičar Marko Memedović, Kristijan Perić iz Omladinskog fudbalskog kluba „Glasinac 2011“, karatista Stefan Pilindavić, Bojan Ponjarac iz Fudbalskog kluba „Sokolac“ i košarkaš Stefan Trifunović.

Najuspješniji sportski trener je Predrag Bartula iz Bokserskog kluba „Glasinac”, a priznanje za najboljeg sportskog radnika u 2020. godini dobio je Predrag Dobrilović trener Futsal kluba „Glasinac Sokolac“.

Posebno priznanje dodijeljeno je Milošu Đurkoviću, bivšem golmanu i treneru, koji je ime Romanije proslavio širom svijeta. Nastupao je u Fudbalskim klubovima: „Glasinac“, „Sarajevo“, „Bešiktaš“ i „Adane Demirspor“.

Posebna posthumna priznanja Milošu Bajagiću i Ljubinku Neškoviću, sportskim aktivistima, našim sugrađanima, koji su preminuli u prošloj godini od posljedica virusa korona su uručena članovima njihovih porodica.

Stručni žiri za dodjelu priznanja činili su članovi Savjeta za sport: predsjednik Srna Rajak, Bojan Koprivica, Dejan Elez, Tomislav Tamburić i Nenad Radović.

ISIODRA BOROVČANIN – BIOGRAFIJA

Rođena je 2001.godine. Dugogodišnja sportistkinja nosilac je majstorskog zvanja u karateu – crni pojas I DAN, protekle godine zabilježila je sledeće rezultate:

1.mjesto Prvenstvo Rpublike Srpske za mlađe seniorke
1.mjesto Prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore
Za reprezentaciju BiH Isidora je početkom marta nastupila na Prvenstvu Balkana se seniore koje održano je u Beogradu i gdje je zauzela 7.mjesto

Osvajanjem zlatne medalje na prvenstvu Bosne i Hercegovine Isidora je stekla pravo nastupa za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu u Baku Azerbejdžan, kao i nastupo na Svjetskom prvenstvu u Dubai, ali iz opravdanih razloga i novonastale situacije izazvane epidemijom virusa pomenuta međunarodna takmičenja odložena su za ovu godinu.

Isidora je reprezentativka Republike Srpske od 2012. godine, a za njen predan rad i izuzetne dosadašnje rezultate postoji interesovanje selektora susjednih zemalja.