Dosadašnji načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da će učiniti sve da opravda povjerenje birača da treći put uzastopno bude na ovoj funkciji i da će mu za to trebati stabilna skupštinska većina.

“Pozivam sve političke partije da se dogovorimo o aktivnostima u interesu naše opštine i građana, jer prostora ima za sve političke subjekte”, rekao je Bjelica, koji je kandidat SDS-a za načelnika opštine na proteklim lokalnim izborima.

On je izrazio nadu da će SDS imati šest odborničkih mandata i jedan sa posebne liste nacionalnih manjina u Skupštini opštine Sokolac, iako je do sada obrađena tek polovina biračkih mjesta u ovoj izbornoj jedinici.

Bjelica je naveo da zbog nedovoljnih prihoda u opštinskom budžetu lokalna vlast na Sokocu mora imati dobru saradnju sa svim političkim partijama, sa višim nivoima vlasti, sa gradom Istočno Sarajevo, Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara BiH.

On je naglasio da će u novom mandatu prioritet dati nastavku rada na izgradnji infrastrukture, privlačenju donatora za projekte vodosnabdijevanja, za izradu filtera za prečišćavanje vode za piće i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Bjelica je zahvalio biračima koji su izašli na izbore, koji su, kako kaže, protekli u redu uz nekoliko manjih incidenata, koji nisu mogli da ugroze sam izborni proces.

Prema podacima obrađenim do 15.00 časova u Opštinskoj izbornoj komisiji Sokolac, Bjelica je osvojio 3.562 glasa, što je oko 50 odsto.